Markering av den internasjonale dagen for å stanse all vold mot kvinner

JOIN har i over 20 år arbeidet i krigsurolige områder med fokus på kvinner og barn. Over 27 000 kvinner som har overlevd brutale voldtekter har mottatt medisinsk hjelp og hjelp til å bearbeide traumene.

Mama Congo

Mama Jeanette og Mama Jeanne i DR Kongo er to av kvinnene som gjennom en årrekke har gjort en heltemodig innsats for å hjelpe de mange tusen kvinner og barn som er ofre for krigens ufattelige brutalitet i det østlige Kongo.JOIN har siden 2004 samarbeidet med Mama Jeanette og Mama Jeanne, kvinner som har viet sitt liv for å hjelpe andre. I 2015 ble disse to nominert til Nobels fredspris.

De er begge knyttet til kirkenettverket CEPAC som har en enorm kontaktflate i de store Kivu-provinsene, med 1 million medlemmer. Mer enn 70 frivillige kvinner er knyttet til dette nettverket som rådgivere og feltarbeidere. Gjennom dette nettverket er det bygget opp et arbeid som når fram til krigsofre i de mest avsidesliggende områdene.

JOIN good forces

JOIN good forces arbeider gjennom enkeltpersoner, kirker, organisasjoner og myndigheter for å bringe hjelp, samt styrke menn, kvinner og barn i skjøre stater som prøver å reise seg igjen etter krig og konflikt.

Vi er effektive og dedikerte med en evne til å reagere raskt og effektivt på nye utfordringer, ofte på grasrotnivå. Våre feltarbeidere går ofte inn i farlige områder som er vanskelig tilgjengelige. De krysser veisperringer og krigssoner for å oppsøke ofre for vold og krig. Alle steder bringer de hjelp, håp, mot og tro på en bedre fremtid.

Landene

DR Kongo

JOIN har arbeidet i DR Kongo siden 1994 da flyktningene fra Rwanda strømmet inn i den lille byen Goma. JOIN har etablert en lokal partner i Hope in Action som i dag er en betydelig aktør i hjelpearbeidet i Øst-Kongo.

Sør-Sudan

Gjennom et samarbeid med Holy Trinity Peace Village Kuron som er etablert av biskop emeritus Paride Taban har JOIN startet opp et pilotprosjekt blant Toposa folket.

Kenya

Gjennom den lokale organisasjonen ARC Kenya støtter JOIN nå et mangfoldig arbeid i Kisumu – Kenyas nest største by. Her ligger ARO senteret som er utgangspunktet for arbeidet. Dette senteret ble etablert i samarbeid med den norske organisasjonen ARC Aid som gikk konkurs ved nyttår 2013.

Hva gjør vi

Helse

Seksualisert vold

Voldsforebygging

Barn

Siste nytt

JOIN good forces følger alle prosjektene gjennom tett kommunikasjon med våre partnere og ved feltbesøk. Nyhetsartikler og reportasjer er basert på regelmessige feltbesøk og på rapportene vi mottar fra partnerene våre.

Rekordinnsamling på Jenter i alle aldre da Trine Rein besøkte Grimstad

"Gud møtte meg med en kjærlighet og en varme som bare fylte hele meg" Trine Rein delte sin sterke...

Mama Jeanne og Mama Jeannette nominert til Nobels fredspris

Gjennom en årrekke har de to kongolesiske kvinnene Mama Jeanne og Mama Jeanette satt egen sikkerhet...

Tragisk ulykke på Mama Jeannettes mottaksenter i Goma

Under et kraftig regnvær i natt raste en svært høy mur på naboeiendommen over sovehuset der kvinner...